Masterclass Playfulness for Therapists

In collaboration with the Druppel Academy the School of Narrative Leadership offers a training especially for children therapists. The training will be offered in dutch.

“Ik doe wel iets met dinosaurussen. Maar ik speel zelf niet.” Dit was het eerlijke antwoord van een kindertherapeut in ons gesprek over spel in haar praktijk. Dit gesprek was de aanleiding voor het ontwikkelen van deze Masterclass Spel- en vertelvaardigheden. Ben je (kinder)therapeut of coach en werk je met of via spel binnen je praktijk? Wil je je spelvaardigheid en speelse houding vergroten en je spelrepertoire uitbreiden? Dan is deze dag voor jou bedoeld.

We gaan op speels onderzoek uit: situaties en hun conflicten in beeld brengen, uitvergroten en uitspelen. En al doende exploreren we verschillende speltechnieken, spelvormen en de narratieve theorie van (het) verhalen. We onderzoeken de grenzen van spel: wat zijn de spelregels in een 1-op-1 setting in jouw praktijk? Waar houdt spel op? En hoe zet jij spel aan en in?

Trainer voor de deze dag is Carla Maria Verwer. Carla Maria heeft een achtergrond als theatermaker en is trainer in leiderschap met de nadruk op gezond werken. Zij is oprichter van de School voor Narratief Leiderschap. Het aanbod van de school richt zich op Speelsheid, verruimen van Perspectief en bewust (her)positioneren. Drie pijlers die ook in een therapiepraktijk van belang zijn.

“Ik bied graag een dag aan waar jij als deelnemer mee verder kunt – dat kan alleen als het aanbod zo veel mogelijk is afgestemd op de werkcontext van de deelnemers. Na aanmelding en voor aanvang hoor ik graag van alle deelnemers hoe je spel in jouw praktijk inzet, waar je deze masterclass meer zicht op wil krijgen, en waar je meer van wil kunnen aan het einde van de dag. Zo wordt het programma een afgestemd aanbod op de aanwezige kennis, vaardigheden en leerdoelen van de deelnemers. Dat maakt een groepstraining juist zo waardevol – de aanwezige ervaring gebruiken en met elkaar aan de slag: leren door samen te spelen, te kijken en te interpreteren. Dit zijn belangrijke ingrediënten van de trainingsdagen van de School voor Narratief Leiderschap. Ik hoop je te ontmoeten op 12 maart!”

Meer informatie over de School voor Narratief Leiderschap vind je op www.schoolvoornarratiefleiderschap.nl.

 

 

 

 

 

More information about the training – soon on on this website.

Date: 12th of march 2020