De School

Logica speelt een grote rol in ons dagelijks en professionele leven en is veelal doorslaggevend voor de keuzes die we maken, voor gedrag dat gewaardeerd wordt door onze omgeving en voor de mate van iemands geloofwaardigheid.  De School voor Narratief Leiderschap wil deze behoefte aan logica aanvullen met een narratief perspectief – een meervoudig en speels beeld op bestaande zaken.

Narratief Leiderschap is een combinatie van analyse, zintuiglijkheid en ‘playfulness’ en is daarmee een zaak van het denken, voelen en lichtvoetig handelen. De School voor Narratief Leiderschap ontwikkelt een aanbod om jouw effectiviteit en leiderschap meer zintuigelijk en playful in te vullen. Zodat  jij en de mensen in je team en/of organisatie toekomen aan meer aspecten van  je persoonlijkheid dan die logischerwijs aangesproken worden. Doordat je leert kijken naar wat ook van betekenis is of kan zijn. Naar de ogenschijnlijke triviale zaken die ineens van doorslaggevende betekenis blijken te zijn.  Om te beginnen voor jezelf als ook voor de mensen met wie je werkt.

Narratief Leiderschap is een combinatie van analyse, zintuiglijkheid en ‘playfulness’ en is daarmee een zaak van het denken, voelen en lichtvoetig handelen. De School voor Narratief Leiderschap ontwikkelt een aanbod om jouw effectiviteit en leiderschap meer zintuigelijk en playful in te vullen. Zodat  jij en de mensen in je team en/of organisatie toekomen aan meer aspecten van  je persoonlijkheid dan die logischerwijs aangesproken worden. Doordat je leert kijken naar wat ook van betekenis is of kan zijn. Naar de ogenschijnlijke triviale zaken die ineens van doorslaggevende betekenis blijken te zijn. We vertalen narratieve theorie en zintuiglijkheid naar de praktijk. Ons aanbod geeft inzicht in hoe jij je jezelf en de wereld om je heen waarneemt, hoe je betekenis geeft en wat het effect is op je gedrag en op de manier waarop je communiceert.

We vertalen narratieve theorie en zintuiglijkheid naar de praktijk. Ons aanbod geeft inzicht in hoe jij je jezelf en de wereld om je heen waarneemt, hoe je betekenis geeft en wat het effect is op je gedrag en op de manier waarop je communiceert.

Logica speelt een grote rol in ons dagelijks en professionele leven en is veelal doorslaggevend voor de keuzes die we maken, gedrag dat gewaardeerd wordt door onze omgeving en voor de mate van iemands geloofwaardigheid.  De School voor Narratief Leiderschap wil deze behoefte aan logica aanvullen door onze verhalende natuur aan te spreken. De school vertrekt vanuit het idee dat ervaringen en activiteiten in ons leven werkelijk zin krijgen door jezelf de vraag te stellen wat kostbaar en van betekenis voor je is, en in mindere mate door logische argumenten of aannemelijk argumentatieschema’s. Er ontstaat een rijker beeld. Dat klinkt misschien triviaal. En zo logisch…En toch blijkt het in de praktijk niet zo evident: keuzes maken in je leven met wat kostbaar en van betekenis voor je is als kompas. De School voor Narratief Leiderschap biedt een aanvullende manier van denken en communiceren, een narratieve mindset en benadering. Waarbij er ruimte is voor de ervaringen in je leven en de betekenis die je er aan toegekend. We bij aan een gevoel van eigenaarschap, verbinding en richting. Voor jezelf en voor de mensen met wie je werkt.

 

The School of Narrative Leadership offers (mainly tailor-made) courses and learnings around Playfulness, Perception and Positioning based on narrative theory, presencing (theatre) techniques and participants experiences. The School designes courses and learnings for Therapists, Teachers, Academics and Young Professionals. I hope to see you one day!

In our daily and professional life there is a need for logical arguments and lawful formulations. Many choices are made accordingly, what is considered approved and appreciated behavior is defined by it and ones credibility mostly depends on it. The School of Narrative Leadership will complement this need for logic with a Narrative Perspective on our daily and professional life.

A Narrative Perspective,  is our assumption, opens up possibilities and alternative ways – these ways would be closed off and stay unseen when looking at the world through the lens of logic. Narrative Leadership is therefore about perception and sensibility, an open and clear mind and unlocking alternative ways. Our approach, courses and learnings will make you look differently at your arguments and actions and will add a sense of perception, connection and direction for you and the people around you.

Composing a life involves a continual reinterpretation of the past and a re-imagening of the future to give meaning tot he present (Bateson, 1989). This proces is  key for the the School of Narrative Leadership. 

The School of Narrative Leadership is the learning platform of the organization Narrative Perspective.